Zoeken

maandag 9 januari 2017

De gevolgen van alcohol

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Op het eerste gezicht lijkt de GT en dat ene shotje wodka echt een supergoed idee. Maar de volgende dag bekruipt het gevoel van misselijkheid, schaamte en hoofdpijn je terwijl je om 3 uur 's middags wakker bent geworden. Wat heb je allemaal gedaan? In dit artikel vind je de fase's die je doorgaat als je alcohol hebt gedronken.Disclaimer: In dit artikel laten we alle seksueel gerelateerde acties weg. Genante acties hoeven namelijk niet alleen te gaan over one night stands of tongen met lelijke mannen.

1. De anecdote fase
Je bent lekker een drankje gaan doen met collega's of andere mensen die eventueel belangrijk kunnen zijn voor je toekomstige loopbaan. Na een paar drankjes denk je: fuck de kater van morgen, ik neem gewoon nog 6 drankjes. Op den duur ben je gezellig aan het kletsen met collega's als de drang om jezelf te bewijzen ineens heel erg groot wordt. Je komt in de anecdote fase.

In deze fase vertel je over de 'stoere' dingen die jij in je leven hebt meegemaakt. Weet je nog die ene keer dat je supermoe en onscherp op werk zat? Dat kwam door de drugs die jij dat weekend had gebruikt. Ben je nog steeds vrijgezel en vragen mensen of je wel aan het daten bent? Nee niet echt, maar ik heb wel laatst nog een one night stand gehad met iemand. Hebben mensen al een tijdje niet gelachen? Gelukkig heb jij nog een paar goede grappen die eigenlijk alleen geschikt zijn voor zeer naaste vrienden (ik ga niet in detail maar denk aan lelijke mensen en ernstige ziektes). 

De volgende dag? Je schaamt je kapot en bent bang dat niemand je ooit meer serieus gaat nemen (wat waarschijnlijk ook zo is). Damn you, alcohol. 


2. De kotsfase
Het is het einde van de avond. Iedereen is nog lekker aan het dansen en kletsen, maar jij voelt je toch niet helemaal oke. Alles draait. Je begint te puffen. Yes, het is overduidelijk: de kotsfase treedt aan. 

Kotsen kan natuurlijk iedereen overkomen, maar het ongemakkelijke hieraan is de locatie waar jouw purgeersel terecht komt. Kots je in de WC of in een teiltje? Lucky you, niks genants aan. Slechts een vieze adem. Hieronder geef ik je een overzicht van locaties die wel genant zijn om een braakje te leggen:

- De dansvloer
- Op de vloer
- Op de vloer met tapijt
- Op het perron van een treinstation
- In de badkuip van de eigenaar van een huis waar jij een feest hebt gecrashed
- Voor de ogen van de politie (vergeet geen duimpje omhoog te doen als ze vragen hoe het gaat)
- In bed in je slaap
- Op het toilet wanneer je daarna in slaap valt en wakker wordt op het toilet
- In de wc van de trein
- Op een personeelsfeestje in de tuin
- Van een balkon af3. De acceptatiefase
Je ligt in je bed om 3 uur 's middags en je wordt wakker uit je alcoholroes. Waarom stinkt het zo? Oh ik heb mijn tanden niet gepoetst na het eten van de kapsalon met extra veel knoflooksaus en ui, en natuurlijk het braakje. Damn.. wat is er gisteren allemaal gebeurd? Heb ik echt..? Ik heb toch niet..?
 Je kijkt op je telefoon en het is allemaal waar: foto's van gisteren en appjes van vrienden komen in grote getalen binnen. Daar lig je dan in je meurende bed als één groot brok ongemak.

De acceptatiefase duurt even. Het verschilt per persoon wanneer je over de schaamte van de avond heen komt. De één haalt zijn energie uit de mooie verhalen die zijn gecreëerd deze avond. De ander besluit al het contact met zijn huidige vriendengroep af te breken en ontslag te nemen. Hoe jij omgaat met deze fase ligt erg aan je persoonlijkheid.

Mocht je moeite hebben met het accepteren van de gevolgen van alcohol, denk dan maar zo: er zijn ook mensen die morbide obese zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten