Zoeken

vrijdag 16 december 2016

De perikelen van het stappen - Deel 1: de voorbereiding (student edition)

Het is een prachtige donderdagavond in december. Nog niet lang geleden ben je ontwaakt omdat je zojuist twee uur hoorcollege had van 14.00 tot 16.00 uur. Een pittig dagje dus, aangezien je de vorige nacht de 7 uur hebt aangetikt. Maar goed, life goes on en er moet actie ondernomen worden.

Om 18 uur begint de extreme vorm van FOMO (Fear Of Missing Out) weer toe te slaan omdat je via een social media kanaal ziet dat iemand op je tijdlijn iets leuks aan het doen is op de donderdagavond. Je beseft je dat jij op dit moment niks aan het doen bent. In blinde paniek pak je je telefoon en bel je je beste vriendin op. 'Jo chick, wat doe jij vanavond?'. 'Ik wilde eigenlijk stappen maarja, we zijn gister ook al geweest'. 'Zullen we anders samen eten en dan kijken hoe de avond gaat lopen?' 'Lijkt me een jofel plan!'.

In dit artikel geven de damesch van ACC de beste tips om een dergelijke avond tot in de puntjes voor te bereiden.
1. De alcoholconsumptie. 

Mocht jij je herkennen in bovenstaande situatie, dan betekent het dat jij waarschijnlijk niet veel geld te besteden hebt. Ondanks dat de damesch van ACC momenteel de portemonnee iets betere gevuld hebben, weten we hoe het voelt om nog maar €30,- te besteden hebben in één week. Een erg lastige situatie voor iemand die minstens drie keer per week de stad in gaat. We know them feelz.

Voordat je gaat stappen is het daarom essentieel om in te drinken. Als het goed is ben jij al redelijk immuum geworden voor alcohol, wat betekent dat één flesje wijn met z'n tweeën het simpelweg niet meer doet. De oplossing: pakken wijn. Kosten €1,50 per halve liter. Koop drie pakken wijn voor twee personen en tadaaaaa: je hoeft bijna niks meer uit te geven in de stad.
2. Het uiterlijk. 

Niet iedereen is gezegend met zo'n mooi uiterlijk als de damesch van ACC. Wij hebben hier uiteraard begrip voor en hebben daarom een aantal goede tips op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jij er regelbaar uit ziet deze avond.

De eerste tip is dat een goed plamuurtje essentieel is. Smeer een laag foundation over je gezicht om ervoor te zorgen dat die ranzige pukkels en heftige wallen van de vorige avond niet meer te zien zijn (van belang hierbij is dat je er vervolgens voor zorgt dat niemand je gezicht meer aanraakt, anders wordt je geheim onthult).

De tweede tip is een goede look. Je denkt misschien: ik trek vanavond mijn mooiste outfit aan, zodat ik alle lekkere boys achter mij aan krijg. Stop! Deze gedachtengang is niet goed. De gemiddelde Nederlandse student is namelijk niet chique gekleed. De nonchalante studentikoze kledingstijl laat zien dat jij 'helemaal niet geeft' om je uiterlijk en daarom een mede-student bent. Wil je die lekkere corpsbal aan de haak slaan? Dan moet je er vooral niet uit zien als een gewoon burgermeisje. Steek je haar rommelig op met een clipje. Witte Adidas schoenen erbij (tenzij je bij een vereniging zit) en hoppa: perfecte look.
3. Spreek de regels van de avond op tijd af. 

Om een epische avond te beleven is het essentieel om en aantal regels af te spreken voor op de bucketlist. Hieronder een aantal voorbeelden van regels die interessant kunnen zijn voor jouw perfecte stapavond. 

1. We vragen 'Ik leef niet meer voor jou' aan en zingen deze voor de stomme klootzak die niet meer terug appt (erg onbegrijpelijk, wij zijn namelijk echt leuke, bescheiden meiden. Echt een aanwinst op je liefdesleven). 

2. We gaan niet naar huis voordat we een gratis shotje van de barman hebben gekregen nadat we verteld hebben dat we deze avond jarig zijn. 

3. We gaan niet naar huis voor we getongd hebben. 

4. We gaan niet naar huis voordat we karaoke hebben gezongen. 
Dit waren de eerste tips om een goede stapavond voor te bereiden. We laten nog even in het midden of wij nog weleens op stap gaan. 

Hoe bereid jij je stapavondje voor?

xoxo

ACCGeen opmerkingen:

Een reactie posten