Zoeken

zondag 18 december 2016

De 5 beste Gin-Tonics

Het zal jullie niet zijn ontgaan; de Gin-Tonic is hot. Het is refined, lekker, minder dikmakend dan het gemiddelde mixdrankje en goed dronkenschap is gegarandeerd. Onbetaalbaar in de kroeg, zelfs voor de iets meer bedeelden, is dit het ideale drankje om in je eigen keuken te prepareren. Een mustdrink op huisfeestjes en pre-parties dus! Hoog tijd om jullie een aantal suggesties te doen voor de beste GT’s.
Tip vooraf:


Hoewel je natuurlijk gewend bent om mixdrankjes altijd 50/50 te maken, is enige moderatie bij Gin-Tonic wel aan te raden. In plaats van andere mixdrankjes, die je twee of misschien drie drinkt tijdens het indrinken, is GT een classy doch verslavend drankje dat je waarschijnlijk gedurende de tijdspanne van de volledige avond naar binnen zult gieten. Het doorzetten van de gebruikelijk sterk-fris verhouding heeft al voor menig kotsje over onszelf gezorgd, dus begin er gewoon maar niet aan. De juiste verhouding van een GT ligt volgens ons testpanel zo rond de 40/60.

1. GT Classic

Het klassiekertje, zoals we hem allemaal graag zien. 40/60 aan gin/tonic en een uitgeknepen partje citroen of limoen erin. Weinig meer nodig.

2. GT Fiyah

Neem voor deze vurige versie de classic als basis. Daarna neem je een pepertje, tjop je die goed kapot (pas op dat je daarna niet aan zekere delen van je lichaam komt) en gooi je deze daarna in je GT. Hete avonden gegarandeerd.3. Swift GT

Als je weer even moet afblussen is dit wel een aanradertje. Vul je glas wederom met 40/60 gin/tonic. Snijd een paar schijfjes komkommer en gooi ze er bij. Als je het lekker vindt kun je er ook nog wat Rosemarijn bij gooien. Dit is echter best een heftig smaakje, dus niet teveel in een keer. 

4. G loves T

In een romantische bui? Dan is deze wat voor jou. Ook voor deze GT kun je de classic als basis nemen. Gooi er daarna een handje vol bevroren rood fruit bij. Hemels. Om het af te toppen kun je er nog wat fijngehakte pijnboompitten bijdoen. Klinkt gek, maar is lekker.

5. Spice up your life GT

Het beste wat iemand ooit verzonnen heeft is om gember in een Gin Tonic te gooien. Begin opnieuw met de classic en voeg dan een paar stukjes gember toe. Het is heel lekker om ook nog een snufje fijngemalen zwarte peper toe te voegen.


Heb jij ook weleens per ongeluk over jezelf heen gekotst van de Gin Tonic?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten