Zoeken

woensdag 1 februari 2017

Quidditch

Het meest awkward tournament EVER op onze aardbol komt langzaam dichterbij: 'The European Quidditch Cup'. Tegen alle verwachtingen in zijn het dit keer onze lieftallige zuiderburen die dit evenement der evenementen in de steigers (wink) zetten! Dit betekent dat we op 25 en 26 maart maar een paar uur hoeven rijden om deze zaligheid bij te wonen! Wij stellen dan ook een georganiseerde bustour voor. "Ehm, pardon, quidditch? Het super irrealistische en ingewikkelde spel met tovenaars hoog in de lucht op bezemstelen en uit zichzelf vliegende ballen?" Yes, natuurlijk; quidditch. Maar, en ik parafraseer Wikipedia, deze versie schrijf je in tegenstelling tot zijn fictieve versie met een kleine letter q. Én, helmaal niet onbelangrijk, in Vlaanderen wordt gewoon de term Zwerkbal gebruikt. Gekke Belgen. 

Deze heuse sport is zo rond 2005 in het leven geroepen door een aantal ware HP fanatics (het is echt, echt waar, google het) in de VS en sindsdien uitgegroeid tot een sport met serieuze teams en competities. Ons favoriete element is toch wel de snitch. Het snelle, gouden balletje dat in de HP boeken zo onmogelijk te vangen is. In de 'echte' quidditch is dit een beer van een kerel met een geel touwtje uit zijn broek. Draag ons weg. Mocht je nu denken: OMG, dit is echt helemaal mijn ding, wat heb ik tot zo ver met mijn leven gedaan!? Dan is hier de link naar de Nederlandse quidditch vereniging. Daar vind je onder andere een overzicht van de verschillende teams.

Nog niet overtuigd, kijk dan dit informatieve filmpje: Wij raden ten zeerste aan even een paar uurtjes onderzoek te doen naar dit onderwerp voor een geslaagde avond. Laat in de reacties achter of je mee wilt op georganiseerde bustour. 

XOXO 

ACC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten